Dobro došli!

Naziv “Ad maiorem Dei gloriam” (http://amdg.ffrz.hr) na latinskom je jeziku, prepoznatljiv u kratici AMDG, a znači “na veću slavu Božju” i sažima jedno od osnovnih načela duhovnosti sv. Ignacija Lojolskog, velikoga učitelja zapadne duhovnosti i osnivača Družbe Isusove. Ova internetska stranica pri www.ffrz.hr služi za nastavu koju vodi doc. dr. sc. N. Bilić, SJ (nbilic pri ffrz.hr), s Fakulteta filozofije i religijskih znanosti, te za njegove duhovne ponude. Novo izdanje stranice nastalo je zbog raširene uporabe suvremene tehnike tako da je sada dinamična i može se lako pregledavati i na računalu i na tabletu i mobitelu. Sadržaj je jednak dosadašnjem. I dalje mu se paralelno može pristupiti preko bloga http://amdg.eu

Stranica je podijeljena u nekoliko glavnih skupina do kojih se lako može doći preko izbornika: nastava
na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (FFRZ), potom
na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER),
pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji (HRK), te
pri Sveučilišnom centru Matija Vlačić Ilirik.
Objavljena su razmišljanja o duhovnosti, potom pregled programa cjeloživotnoga učenja: javnih predavanja, tečajeva biblijske duhovnosti – duhovnih vježba. Tu je napokon i nekoliko tekstova iz područja duhovnosti i teologije na engleskom te na njemačkom jeziku.

Pravna napomena uz sadržaj mrežne stranice amdg.ffrz.hr

Objavljeni autorski tekstovi, glazba i zvučni zapisi, iako su isključivo autorovo osobno mišljenje i njegova kreacija, intelektualno su vlasništvo Hrvatske Pokrajine Družbe Isusove (HPDI) i smiju se koristiti jedino u skladu s nakanama ili s izravnim dopuštenjem Družbe Isusove.