Hebrejski jezik

Uvod u hebrejski jezik Svetog pisma

Studij filozofije i teologije na FTI afiliranom PUG
akademska godina 2019./2020. ljetni semestar

Ispiti

Radost, radost! Nakon što je dovršeno uskrsno doba, dolazi čas za uspjehe i rezultate. Gospodin Isus sretno je dovršio veliku misiju, poslao Duha s neba. Završio je mjesec Kraljice svibnja. Proslavili smo i Dan Države i Dan Grada. U ovom sasvim osobitom akademskom semestru koji je nas je potresao i pandemijom i potresom, došlo je vrijeme ubiranja plodova. Ispit je zaštićeni prostor u kojemu student ima priliku pokazati ono što zna. S veseljem i zahvalno poslušat ću odnosno pročitati. Dobro došli!

U ovim izvanrednim okolnostima mogućnost polaganja ispita je svaki radni dan od 2. lipnja sve do 3. srpnja (osim od 17. do 19. lipnja) od 9-12 i od 16-18 sati. Studenti po vlastitom izboru i mogućnosti mogu polagati ispit uživo ili online. Uživo na adresi Palmotićeva 31, Zagreb (kod bazilike Srca Isusova), a srijedom ovisno o mogućnostima na Fakultetu (Jordanovac 110). Online može se polagati bilo usmeno (npr. Skype pnikobilic ili Zoom 914 971 0107) ili pisano npr. putem e-maila. Najaviti se možete i preko društvenih mreža.

Za ispit, prema običaju i dogovoru, potrebno je – uz općenit pregled gradiva – podrobno pripraviti cjeline koje ste odabrali, pazeći osobito na poznavanje biblijskoga teksta. Zbog izvanrednih okolnosti dovoljno je iznijeti ono što se obradili i naučili. Kod najave za ispit, osim odabira gdje i kako ćete polagati, možete napomenuti koje ste cjeline odabrali.

srijedom u 12:15, seminar 101

1) 26. 2. 2020. 1. vježba (PDF) * 1. vježba A5 (PDF)

radni list (.PDF) * (.doc)

2) 4. 3. 2020. 2. vježba (PDF)

radni list (PDF)

3) 11. 3. 2020. 3. vježba (PDF A5) * (PPT)

radni list (doc)

Hebrejska abeceda (PDF) * (doc)

T. Lakić, Kratka gramatika biblijskoga hebrejskog jezika (PDF)