Ad maiorem Dei gloriam

Dobro došli! Naziv “Ad maiorem Dei gloriam” na latinskom je jeziku, prepoznatljiv u kratici AMDG, a znači “na veću slavu Božju” i sažima jedno od osnovnih načela duhovnosti sv. Ignacija Lojolskog, velikoga učitelja zapadne duhovnosti i osnivača Družbe Isusove. Ova mrežna stranica služi za nastavu koju vodi dr. sc. N. Bilić, SJ (nbilic pri ffrz.unizg.hr), s Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Filozofsko-teološkoga Instituta Družbe Isusove, afiliranoga Papinskom sveučilištu Gregoriana, te za njegove duhovne ponude. U novom izdanju stranica je dinamična tako da se može lako pregledavati i na računalu i na tabletu i mobitelu. Sadržaj se, kao i do sada, redovito obnavlja i obogaćuje.

Najnovije se nalazi na BIBLIJSKOM PORTALU za interdisciplinarno multimedijsko istraživanje i primjenu Svetoga pisma – amdg.eu

Društvene mreže:

Stranica je podijeljena u nekoliko glavnih skupina do kojih se lako može doći preko izbornika. Glavna je nastava
na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (FFRZ), i
Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove (afiliranom Papinskom sveučilištu Gregoriana),
potom
na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER),
pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji (HRK), te
pri Sveučilišnom centru Matija Vlačić Ilirik.
Objavljena su promišljanja o duhovnosti i ponude iz programa cjeloživotnoga učenja. Tu je napokon i nekoliko tekstova iz područja duhovnosti i teologije na engleskom te na njemačkom jeziku.

ORCID iD icon
https://orcid.org/
Pravna napomena uz sadržaj mrežne stranice amdg.ffrz.hr

Objavljeni autorski tekstovi, glazba te zvučni i video-zapisi, iako su isključivo autorovo osobno mišljenje i njegova kreacija, intelektualno su vlasništvo Hrvatske Pokrajine Družbe Isusove (HPDI) i smiju se koristiti jedino u skladu s nakanama ili s izravnim dopuštenjem Družbe Isusove.