Kategorije
Nekategorizirano

Molitva majci Mariji

na dan Kristova uskrsnuća

Majko sveta, svojim moćnim zagovorom izmoli mi od beskrajne božanske dobrote onakvo srce s kojim si dočekala svojega dragog sina na uskrsni dan. Živ dolazi k tebi trećega dana, nakon gorke muke, teškoga križa i grobne tame. U snazi Božjega Duha smijem li i ja osjetiti kako je radost Isusova u tebi i kako je tvoja radost potpuna!?

S poštovanjem, tiho, približit ću se da vidim kako sada razgovaraš ne više s anđelom, nego sa Sinom Božjim koji je kao maleno ljudsko dijete u tvojem krilu bio začet.

Sveta tražiteljice milosti, pokaži mi kako je tvoje čisto srce otpočetka bilo puno jer si Boga gledala. Po tvojem zagovoru daj da i ja sada s tobom do u dubinu spoznam koji je to bio Gospodinov čas, kako je bolna potraga za dvanaestogodišnjim dječakom bila tek priprava.

Dopusti mi da zaustavim u miru svoj pogled na tvojem majčinskom licu koje je susrelo tajnu. Žrtva bijaše proslava. Križ je uzdignuće jer je vezan s uskrsom.

Stavi me u svoje majčinsko srce da promatram kako su sva Pisma govorila o tvojem sinu i njegovu životnom putu. Dopusti mi da s tobom prebirem sve te događaje i tako hranim svoju dušu, primam vječno svjetlo za svoj svijet.

Amen

20. 7. 2018.

Niko Bilić, SJ